Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΡΩΝ ΑΝΙΑΤΩΝ «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»  γνωστό και ως Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας θεμελιώθηκε το έτος 1957.

Τα εγκαίνια έγιναν  στις 8 Απριλίου 1958 από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο  Α’ (Δασκαλάκη) δίπλα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Γαρδικίου.

Μια σειρά από προβλήματα όπως η έλλειψη ασφαλούς οδικού δικτύου , η έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας,  η αδυναμία προμήθειας καταναλωτικών αγαθών, η ακαταλληλότητα του μοναστηριακού συγκροτήματος,  η έλλειψη  επαρκούς υδρεύσεως,  αποτέλεσαν ουσιαστικούς λόγους για εξεύρεση νέου χώρου στέγασης.

Το 1970 αγοράζεται έκταση 24 στρεμμάτων ανατολικά  της πόλεως της Καλαμάτας στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων  και στις 30 Νοεμβρίου 1971 αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του νέου κτιρίου. Το συνολικό δαπανηθέν ποσό για την ανέγερση ανήλθε στα 16.879.000 δραχμές. Αρωγοί  στην όλη προσπάθεια αποπεράτωσης του νέου Ασύλου Ανιάτων «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» υπήρξαν ευεργέτες , δωρητές καθώς και το υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο συνέδραμε οικονομικά στο όλο εγχείρημα.

Με το Βασιλικό Διάταγμα 9/23-12-1972( ΦΕΚ 3 τεύχ. Α 15-1-1973΄), πραγματοποιείται η σύσταση του Ιδρύματος και κατοχυρώνεται θεσμικά απέναντι στην Πολιτεία. Το Ίδρυμα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κοινωνικής, φιλανθρωπικής και κοινωφελούς προσφοράς. Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου έγιναν στις 10 Μαρτίου 1977, από τον τότε Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Β’ (Θέμελη).

Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Αρχειακό φωτογραφικό υλικό

stegiq4
stegiq3
stegiq2
stegiq1
Επικοινωνια

Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Λακωνικής 333, Καλαμάτα, Ελλάδα